MENU
Decorative Image

CUM SĂ ALEGI

FOTOGRAFUL DE NUNTĂ IDEAL

Fotografia de nuntă înseamnă mai mult decât o cameră foto scumpă și un obiectiv mare. Fotografia de nuntă este cel mai dificil dintre toate pentru că îmbină toate celelalte stiluri de fotografie: portret, fashion, eveniment, produs, arhitecturală, lifestyle. Dacă unii fotografi se specializează doar pe unul din stilurile enumerate, un fotograf de nuntă profesionist trebuie să le știe pe toate. Scopul acestui articol este de a afla ce trebuie să luați în considerare înainte de a face aceasta alegere pentru a preveni experiențele neplăcute în și după ziua nunții.

 

 

Recomandări și recenzii pozitive

Atunci când un fotograf are recenzii numeroase există o șansă ca acesta să aibă mai multă experiență și să livreze un produs de calitate. Deseori, clienții își exprimă satisfacția nu numai față de fotografiile primite, dar și față de experiența pe care au avut-o cu fotograful de nuntă. Atenție ca recenziile să fie actuale. Uneori, în ciuda experienței, unii fotografi se plafonează și în timp ce media calitativă a pieței crește, aceștia rămân în urmă. Citiți despre experiențele clienților pe website-uri precum Fotografi-cameramani, mywed sau paginile de Facebook și Google ale fotografilor.

 

Expertiză tehnică și creativitate

Un fotograf de nuntă profesionist ar trebui să cunoască atât aspectul tehnic al fotografiei, dar sa aibă și o latură creativă pentru a reda în fotografii povestea voastră.

Stăpânirea abilităților tehnice și cunoașterea bună a echipamentului va oferi fotografului de nuntă posibilitatea de a realiza fotografii reușite în orice condiții de iluminare. De asemenea, creativitatea îi va oferi posibilitatea de a găsi perspective unice, care îmbinate cu viziunea sa artistică, va ajuta să transforme simple poze în fotografii memorabile.

 

Personalitatea – profesionalism cu un pic de „zing”

O alta caracteristică importantă a unui fotograf de nuntă este abilitatea a comunica: cu mirii, cu părinții, cu invitații, cu ceilalți furnizori.. Chimia pe care o are cu mirii, simpatia pe care o crează în raport cu invitații și profesionalismul față de furnizori, toate contribuie pozitiv la o stare de bine generala pe parcursul evenimentului.

Pentru mine personal discreția este foarte importantă. În afara momentelor când trebuie să preiau controlul și să ofer indicații, precum la fotografiile de grup sau pe alocuri la ședința foto, prefer să mă pierd printre invitați pentru a surprinde momente spontane cat mai naturale.

 

Stilul de a fotografia și de editare?

În căutarea unui fotograf de nuntă, vei observa că există stiluri total diferite atât de a fotografia dar și în ceea ce privește editarea fotografiilor de nuntă.

Ca stil de fotografiere, unii fotografi preferă să devină una cu decorul și să își facă simțită prezența cât mai puțin. Nu înseamnă că stau degeaba, doar că acest stil de fotografiere, foto-jurnalistic, presupune interacțiune cât mai redusă cu mirii și invitații pentru a putea surprinde cadre spontane, naturale ce spun povestea fidelă a nunții voastre.

La polul opus sunt fotografii ce regizează aproape fiecare cadru. Aceștia vin cu idei creative și încearcă să mențină energia ridicată pentru a obține cele mai bune cadre. După mine aceasta regie uneori poate fi cam mult, motiv pentru care îmi place să păstrez un echilibru între cele două stiluri, în funcție de momentul evenimentului în care ne aflăm.

Ca editare, pe măsură ce vei vizualiza mai multe portofolii, vei realiza că unele stiluri de editare îți vor fi pe plac mai mult ca altele. Poate unele sunt naturale, unele contrastante, altele cu nuanțe puternice de portocaliu. Odată ce alegeți stilul care vă reprezintă, o discuție deschisă cu viitorul tău fotograf de nuntă vă va ajuta să aflați ce este necesar pentru a obține acele rezultate.

 

 

Calitate, nu cantitate

Când căutați un fotograf de nuntă, este important să nu vă pierdeți în numărul de „avantaje”, reduceri și bonusuri pe care acesta vi le oferă. Calitatea fotografiilor și a experienței pe care o veți avea alături de fotograful de nunta este primordială. Luna de miere, ședința foto Trash the Dress sau achiziția albumelor pot fi amânate daca nu dispuneți de buget în anul nunții, dar fotografiile de la nuntă vor rămâne pentru totdeauna la calitatea în care ați ales să investiți.

CLOSE MENU