MENU
Decorative Image

MOMENTELE FOTO ESENTIALE

IN ZIUA NUNTII

 

Exista niște momente foto esențiale care trebuie capturate, de care trebuie sa țineți cont atunci când planificați desfășurarea zilei nunții. Pentru că există un număr mare de obiceiuri și tradiții este greu sa cream un model clar al organizării momentelor care să se poată aplica tuturor. Așadar, chiar dacă pe hârtie o parte din aceste momente par că durează mult, țineți minte:

  • ziua va trece mult mai repede decât vă așteptați
  • la majoritatea nunților apar întârzieri din motive diverse
  • ședințele foto vor fi distractive și pline de energie, astfel încât nici nu veți simți cănd a trecut timpul

 

Ceremonia civilă și ceremonia religioasă nu sunt stabilite în general la ora la care vă doriți voi, așadar nu voi intra acum în acest subiect. Cu toate acestea, cu siguranță va fi o temă dezbătută într-un articol ulterior.

 

Inelele, pantofii, rochia de mireasă și alte detalii


Timp ideal alocat:
30 minute
Momentul ideal al zilei: dimineata
Locatia ideala: locul unde veti face pregatirile (AirBnb, camera de hotel)

De ce? – 30 de minute pentru a fotografia detaliile inseamna ca vom avea suficient timp la dispozitie pentru a face acele fotografii superbe cu rochia de mireasa, verighetele voastre, buchetele si alte detalii importante pentru voi.

Uneori, camera unde se fac pregatirile este foarte aglomerata sau pur si simplu neatragatoare, asa ca fotograful de nunta trebuie sa gaseasca un alt loc creativ unde faca aceste fotografii. Sigur, asta poate dura un pic mai mult, dar rezultatele vor fi pe masura.

 

Pregătirile


Timp ideal alocat:
60 minute (de fiecare)
Momentul ideal al zilei: pana la amiaza
Locatia ideala: locul unde veti face pregatirile (AirBnb, camera de hotel)

De ce? – O ora pentru fiecare dintre voi este timpul ideal pentru capturarea momentelor de la pregatiri. In acest timp vom fotografia finalizarea machiajului,, imbracarea voastra (in functie de confortul acestora) si momentele spontane alaturi de domnisoarele si cavalerii de onoare. Tineti minte ca aceste clipe pot fi dintre cele mai emotionante, dar pot fi si dintre cele mai distractive. De aceea, sunt momente foto esentiale de capturat pentru album, asa ca ar trebui sa le alocati suficient timp.

Daca decideti sa aveti un fotograf secundar alaturi de voi in ziua nuntii, acesta se va ocupa de pregatirea mirelui, in timp ce eu, fotograful principal, voi fotografia pregatirile miresei. Desigur, mirelui nu ii va lua o ora sa se imbrace, dar in acest interval pot exista numeroase momente frumoase ce merita sa fie capturate. Lipsa unui fotograf secundar poate duce la intarzieri sau poate insemna mai putin timp alocat acestor momente speciale alaturi de familie si prieteni.

 

Portretele individuale

 

Timpul ideal alocat: 30 minute (de fiecare)
Momentul ideal al zilei: dupa pregatiri
Locatia ideala: locul unde veti face pregatirile sau imediata vecinatate a locatiei

De ce? – imediat dupa ce sunteti gata este momentul ideal pentru portretele individuale. Machiajul si parul arata perfect, rochia este fresh si costumul mirelui este proaspat scos din tipla. Aratati perfect, iar haosul zilei nuntii nu a apucat inca sa isi puna amprenta pe felul in care aratati, asa ca este momentul ideal pentru a crea acele portrete memorabile.

Daca faceti pregatirile la hotel, tineti minte ca lumina naturala din dreptul ferestrelor creaza un aspect deosebit ce nu poate fi replicat nicaieri altundeva pe parcursul zilei, asa ca profitati de aceasta ocazie.

 

Ședința foto “First Look”

 

Timp ideal alocat: 30 minute
Momentul ideal al zilei: la amiaza, dupa portretele individuale
Locatia ideala: intr-un spatiu deschis si umbrit (spatiu verde, holul hotelului), in apropierea locului unde faceti pregatirile.

De ce?Sesiunea foto first look va va oferi ocazia de a va bucura de compania reciproca pentru prima oara in ziua nuntii, cand amandoi aratati perfect. Intr-un cadru intim, departe de agitatia familiei si a invitatilor sau cu sustinerea acestora, e alegerea voastra. Chiar daca momentul in care va veti vedea pentru prima oara si entuziasmul de rigoare dureaza 4-5 minute, in restul timpului vom face cateva portrete de cuplu clasice, tipice zilei nuntii.

Ideal ar fi să facem ședința foto în ziua nunții mai târziu, la apus. Am scris despre asta intr-un paragraf mai jos. Dacă acest lucru nu este posibil datorită timpului limitat intre ceremonia civila, cea religioasa si petrecerea de la restaurant, este recomandat sa alocam acum cel puțin o oră și jumătate, pentru ca voi sa aveți acele fotografii mult dorite, doar cu voi doi.

 

Portretele formale cu familia

 

Timp ideal alocat: 30min
Momentul ideal al zilei: dupa pregătiri, înainte sau dupa portretele individuale
Locatia ideala: locatia unde va veti pregati de nunta

De ce? – Portretele formale cu voi si familia fiecaruia este unul din acele momente foto esentiale din ziua nuntii, unul special, care ar trebui sa dureze aproximativ 30 de minute pentru fiecare. In acest timp vom face o varietate de fotografii emotionante cu voi si parintii, fratii si surorile voastre sau alte persoane pe care voi le considerati ca fiind de suflet.

 

Portretele formale prietenii și invitații

 

Timp ideal alocat: 30min
Momentul ideal al zilei: dupa ceremonia civila sau cea religioasa
Locatia ideala: in gradina restaurantului, in parc, in fata bisericii, la starea civila

De ce? – Fotografiile formale cu invitatii care participa la ceremonia civila si/sau cea religioasa ar trebui sa dureze aproximativ 45-60 de minute. In acest timp ne vom asigura ca aveti fotografii cu toata lumea care a fost prezenta la momentul respectiv.

Pentru ca stim cat de dragi va sunt cavalerii si domnisoarele de onoare, vom face portrete individuale cu fiecare in parte si putem adauga aici orice alta combinatie de oameni dragi pe care i-ati invitat si cu care doriti sa aveti o amintire de la nunta voastra.

 

Detaliile la restaurant

 

Timp ideal alocat: 30min
Momentul ideal al zilei: inainte de inceperea petrecerii
Locatia ideala: la restaurant

De ce? – Este necesar sa alocam 30 de minute la restaurant pentru a fotografia toate detaliile, asa cum au fost ele aranjate pentru a decora sala, inainte de sosirea invitatilor.

Inainte de a orienta invitatii catre locurile la mese, asigurati-va ca am capturat toate decorurile, aranjamentele florale, ale meselor si, foarte important, candy bar-ul, inainte de a fi devorat de catre invitati.

 

Ședința foto în ziua nunții

 

Timp ideal alocat: 60min
Momentul ideal al zilei: înainte de începerea petrecerii
Locatia ideala: la restaurant

De ce? – Sedinta foto in ziua nuntii este unul din acele momente foto esentiale din ziua nuntii si ar trebui sa dureze aproximativ 1 ora, iar momentul ideal este la apus. De aceea este recomandat sa alocati acest interval intre biserica si petrecerea de la rastaurant deoarece calitatea luminii, calda si blanda, in aceasta perioada a zilei,este una cu totul si cu totul deosebita.

Acest lucru ne va permite sa capturam o serie de portrete romantice intr-o lumina calda cu un cer colorat. Dacă locația petrecerii este una urbană, acest aspect contează mai puțin, dar ajută. În schimb dacă organizați petrecerea într-o locație cunoscută pentru priveliștea pe care o oferă, este foarte important să țineți cont de aceasta recomandare atunci când planificați unde veți face ședința foto în ziua nunții.

 

Concluzii

O bună organizare a nunții, cu timp suficient pentru fiecare moment poate face diferența dintre cea mai frumoasă zi din viața voastră și cea mai stresantă zi din viața voastră. Din fericire, eu vă voi fi alături cu sfaturi și recomandări din experiența mea de peste 6 ani de când sunt fotograf de nuntă, astfel încât sa aveți un eveniment de poveste.

CLOSE MENU