INFLUENȚA COVID-19 ASUPRA NUNȚILOR DIN ROMÂNIA

Dacă citiți aceste rânduri înseamnă că ori sunteți în procesul de planificare al nunții, ori aveți deja nunta planificată și nu știți ce să faceți sau poate sunteți doar curioși despre ce fac alții pentru a se confrunta cu această pandemie. Sper în primul rand că sunteți cu toții sănătoși. În al doilea rand sper că urmați recomandările autorităților și #statiacasa, vă spălați pe mâini câte 20 de secunde și păstrați o atitudine pozitivă sperând că vom trece cu bine și repede peste starea de urgență.

Cu acest ghid voi încerca să vă arăt exact pașii pe care ar trebui să îi urmați dacă aveți nunta până la finalul lunii mai și câteva sfaturi pentru nunțile planificate începând cu luna iunie.

Pasul 1 : Opțiuni pentru nunțile plănuite în perioada mai – iulie.
Pasul 2 : Luați legătura cu furnizorii principali.
Pasul 3 : Furnizori recomandați.
Pasul 4 : Organizarea nunții de acasă.
Pasul 5 : Fiți înțelegători și comunicați deschis cu furnizorii voștri.
Pasul 6 : Reprogramarea lunii de miere.
Pasul 7 : Opțiuni pentru nunțile plănuite în perioada iulie – octombrie
Pasul 8: Ce se întâmplă cu avansurile în caz de amânare a evenimentului
Pasul 9 : Informați-vă din surse de știri credibile.
Pasul 10 : Spălați-vă des pe mâini și #statiacasa.

Scopul acestui ghid este de a-i ghida pe cei care au nevoie de ajutor și recomandări în această perioadă. Toți clienții mei știu că le sunt alături orice s-ar întâmpla, chiar și o pandemie, pentru că nimeni nu plănuiește să aibă de-a face cu așa ceva în ziua nunții. Majoritatea mirilor care aveau nunți până la sfârșitul lui lunii aprilie, chiar mai, și au fost nevoiți să își amâne nunta, sau mai rău, să o anuleze complet, nu știu ce să facă pentru a se asigura că o să aibă parte de ziua mult așteptată într-un viitor apropiat. Cu atât mai copleșitor poate fi pentru cei care nu au un organizator de nuntă dedicat.

 

Pasul 1: Opțiuni pentru nunțile plănuite în mai și iunie

Nu vă faceți griji, exista soluții. Încercați pentru un moment să respirați adânc, să uitați de tot ceea ce se întâmplă acum și să vă aduceți aminte că motivul nunții voastre este să arătați lumii că țineți unul la altul, că vă iubiți și că vreți să fiți alături unul de celălalt. O nuntă este reprezentarea iubirii a doi oameni care vor să își petreacă restul timpului împreună și nu are nevoie de o petrecere cu 200 de oameni. Doar pentru că, din varii motive, nu toți invitații pe care vi-i doreați acolo vor veni, nu înseamnă că vă iubiți mai puțin și că nu vă mai puteți căsători. Primul pas ar fi să vorbiți între voi și să decideți împreună ce opțiuni de amânare a evenimentului aveți, apoi să discutați cu furnizorii despre planul vostru.

Recomandarea curentă ar fi să amânați nunta pentru jumătatea a doua a sezonului sau în 2021. Știu că este o decizie grea, dar date fiind circumstanțele, nu e ca și cum aveți alte opțiuni. Unii furnizori, precum fotografii, videografii, DJii, locațiile, care sunt printre primii solicitați pentru astfel de evenimente și nu vor putea fi disponibili în obișnuitele zile de sâmbătă. Astfel, va trebui să luați în considerare  mutarea evenimentului într-o zi de vineri, duminică, sau chiar joi.

Opțiunea 1: Amânarea nunții pentru toamna lui 2020

Ok, exista vești bune și mai puțin bune. Luând în considerare impactul economic al stării de urgență asupra bugetelor personale, este posibil ca o parte din invitații voștri să nu își mai poată permite să ajungă la evenimentul vostru în aceasta toamna și va trebui să vă restrângeți lista. Luați legătura cu aceștia întăi pentru a estima aproximativ numărul de invitați pe care vă puteți baza și pentru a afla dimensiunea restaurantului de care aveți nevoie. Nu are sens să păstrați sau să căutați un restaurant cu 200 de locuri, cu 50 de invitați confirmați. Vestea bună este că media invitaților la nunțile din Romania este undeva la 100-150, deci, dacă vă grăbiți, cu o listă restrânsă, este posibil să mai găsiți restaurante disponibile, cu sub 100 de locuri.

Opțiunea 2: Vreți să vă căsătoriți orice s-ar întâmpla?

Conform surselor din cadrul unei instituții de stare civilă din București, înregistrările rămân deschise pentru luna aprilie și cununiile civile se țin în continuare cu mențiunea că doar mirii și martorii se vor prezenta în fața ofițerului de stare civilă. Cu toate acestea, conform Ordonanței Militare nr.3, căsătoriile civile nu reprezintă o excepție pentru care persoanele pot părăsi reședința. Singura concluzie pe care o putem trage în acest caz este că cine dorește să se căsătorească pe durata Stării de Urgență, își asumă, după caz, amenda și/sau dosarul penal.

Recomandarea mea ar fi să #StatiAcasa, să aveți grijă de sănătatea voastră și a celor dragi ca să vă puteți bucura unii de alții odată cu revenirea la normal a vieților tuturor.

Opțiunea 3: Anularea nunții

Dacă vă iubiți și sunteți alături unul de altul, nunta voastră vă avea loc. Poate nu anul acesta, poate nici în 2021, dar va avea loc. Discutați cu furnizorii voștri înainte de a lua aceasta decizie finală și găsiți împreună o variantă optimă pentru toată lumea. Dacă în această perioadă majoritatea furnizorilor o să fie empatici față de situația voastră și vor fi bucuroși să reprogrameze evenimentul pentru o altă dată fără un efort financiar suplimentar, anularea, când există posibilitatea amânării, poate duce la pierderea avansurilor și taxelor de rezervare.

 

 

Discutați cu invitații voștri cât mai repede posibil

Dacă ați decis să amânați evenimentul pentru această toamnă și stabilit deja și o locație, luați legătura cu invitații voștri cât mai repede posibil. Încercați să vedeți dacă a fost cineva expus și cine poate veni la noul eveniment.

O situație neplăcută poate apărea în momentul în care prea multe persoane confirmă și nu puteți acomoda pe toată lumea în noua locație. Recomandarea în aceasta situație ar fi să aranjați invitații pe o lista în ordinea importanței lor pentru voi și să luați legătura cu ei în această ordine până când toate locurile s-au ocupat, astfel veți evita situația neplăcută de a primi o confirmare din partea unor invitați, că să aflați apoi că nu mai aveți loc pentru ei. Este o decizie grea, dar necesară dacă circumstanțele nu permit. De asemenea recomand generațiilor mai în vârstă, să rămână acasă și să evite contactul, dacă pandemia nu s-a încheiat complet.

Petreceri de burlaci, burlacite și alte motive de petrecere.

O parte din voi poate ați plănuit și petreceri de acest fel. Din păcate acestea se încadrează în acceasi situație cu nunțile propriu-zise. Recomandarea ar fi să le amânați pentru când se vor mai liniști apele pentru a vă putea bucura alături de prietenii voștri fără nici o grijă.

 

 

Pasul 2: Luați legătura cu furnizorii principali.

În primul rând contactați cel mai important furnizor pentru voi, pentru că în funcție de data la care aceștia sunt disponibili, va trebui să găsești furnizori pentru celelalte servicii dorite.

Odată ce ai câteva opțiuni disponibile de la furnizorul principal, ia legătura cu următorii furnizori cheie înainte de a alege data finală a evenimentului. Aflând disponibilitatea lor, veți putea alege ziua optimă, reducând pierderile avansurilor plătite care nu pot fi returnate în caz de anulare.

Furnizorii cheie de regulă sunt: restaurantele, fotografii, videografii, trupa/DJ-ul, organizatorii de nuntă sau alții care pot fi importanți pentru voi. Consider că furnizorii cu care aveți o conexiune puternică și care vor fi alături de voi pe tot parcursul zilei nunții, precum fotograful de nunta sau organizatorul de nuntă ar trebui să fie între primii la care să vă gândiți pentru că procesul lor de selecție necesită mai multe filtre decât alegerea unui florist, de exemplu.

Atenție sporită politicilor furnizorilor și condițiilor contractuale.

Luați aminte că fiecare furnizor are o politică diferită referitor la amânarea sau anularea evenimentului. Aș putea spune că majoritatea furnizorilor au rețineri în a returna avansul în cazul unei anulări. Din punct de vedere legal, uneori, sunteți îndreptățiți să primiți înapoi avansul, dacă furnizorul nu a prestat nici un serviciu în schimbul acelei sume. Taxele de rezervare, în schimb, nu se returnează. Din motivele menționate mai sus este foarte recomandat să reprogramați evenimentul folosind aceiași furnizori. Un alt lucru demn de menționat, este să arătați aceeași răbdare și înțelegere pe care v-o arată furnizorii. Cu toții suntem afectați în aceasta perioadă și cu siguranță mulți dintre noi ne străduim să găsim soluții.

 

 

Întârzierea livrării rochiei de mireasă, costumului ginerelui, decorațiunilor etc.

Mulți furnizori se bazează pe achiziția de materiale prime de la alți furnizori pentru unele din produsele pe care voi le-ați achiziționat la comandă. Contactați furnizorii care vă personalizează bunurile comandate, aflați cum sunt afectați de situația curentă și în ce măsură vor putea să livreze la data evenimentului vostru. Este posibil că livrările să întârzie și să fie necesar să găsiți resurse suplimentare pentru a acoperi acele nevoi în timp util.

 

 

Pasul 3: Furnizori recomandați!

După mult timp petrecut la evenimente, networking sau pur și simplu descoperindu-i online, am creat o listă de furnizori pe care îi recomand cu drag pentru serviciile de calitate pe care aceștia le oferă. Cu o parte am lucrat,  o parte i-am cunoscut personal și ne-au lăsat o impresie foarte bună, alții au fost recomandați de furnizori de încredere și mi-ar face plăcere să lucrez cu ei.

Wedding planner: Creatorii de nunți
Videografi: NextVideo by Alex Iftime, Mihai Nae Films
DJ: Doru Cătănescu
Hair & Make-up: Fabrica de zâne by Mirela Calota, Amalia Drăghici
Photobooth: RAW PhotoboothBIARTbooth
Candybar: Premier Catering
Macarons personalizate: Atelier Cortez

 

 

Pasul 4: Organizarea nunții de acasă!

Odată cu plănuirea unei nunți vine și entuziasmul testării serviciilor ce urmează să le aveți la evenimentul vostru. Având în vedere restricțiile de circulație impuse, una din soluții poate fi un apel video pe Whatsapp, în care să își prezinte serviciile, personalitatea, locația sau ceva interesează pe voi. Având această tehnologie la îndemână, este păcat să nu profitați de ea din plin pentru a vă conecta cu oamenii și serviciile care pot face din evenimentul vostru un succes. „Dar nu pot să gust tortul sau meniul prin telefon și nici la ei nu mă pot deplasa.” De acord. Discutați cu furnizorul vostru dacă vă poate face un pachet cu mostre pe care să vi-l trimită acasă prin curier. Unde există flexibilitate, există și soluții. Nu vă descurajați și amânați planificarea nunții doar pentru că trebuie să #statiacasa.

 

 

Pasul 5: Fiți înțelegători și comunicați deschis cu furnizorii voștri.

O mare parte din industria evenimentelor, precum fotografii ca mine, sunt afaceri mici care oferă servicii unice și personalizate. Datorită acestui fapt, facem tot ce putem pentru a avea o comunicare eficientă și deschisă cu clienții noștri. De asemenea, facem eforturi în a ne adapta politicile de anulare și amânare datorită pandemiei Covid-19, fiind o situație fără precedent pentru toată lumea. Încercam să vă stăm la dispoziție pe cât de mult posibil pentru a găsi soluții la provocările întâmpinate. Luați aminte că o mare parte din noi au familii, copii, așadar răbdarea voastră este enorm apreciată în aceste momente. Sunt sigur că toți furnizorii încearcă să găsească soluții pentru a-și prezenta ofertele, să fie disponibili pentru orice întrebări ați avea pentru a duce la bun sfârșit plănuirea evenimentului vostru mult așteptat.

 

 

Pasul 6: Luna de miere.

Dacă nu ați făcut-o deja, anulați-vă sau amânați-vă luna de miere din aceasta vară. Verificați zonele care au fost puternic impactate de Coronavirus. Eu unul nu aș călători în perioada imediat următoare pandemiei din varii motive. Companiile aeriene își reduc numărul de zboruri. Exista posibilitatea apariției celui de-al doilea val al pandemiei și riscați să rămâneți blocați într-o zonă afectată despre care aveți cunoștințe limitate de unde puteți contracta virusul mai repede. În schimb, puteți profita de aceste momente să vă reconectati unul la celălalt și să plănuiți vacanța de vis la o dată când toate lucrurile vor reveni la normal.

 

Pasul 7 : Opțiuni pentru nunțile plănuite în perioada iulie – octombrie

Pentru cei cu nunțile în aceasta perioada este foarte important să rămâneți informați referitor la evoluția situației curente și la măsurile recomandate de autorități. Nu trebuie să vă îngrijorați. Momentan nu putem ști cu siguranță ce va fi peste 3 luni, dar trebuie să fiți pregătiți să luați niște decizii de îndată ce apar informații noi care vă pot influența evenimentul. Aici nu ar strica un plan de rezervă preventiv, prenu a ști ce să faceți dacă va veni acel moment.

 

Pasul 8: Ce se întâmplă cu avansurile plătite în caz de amânare/anulare a evenimentului?

Este una din cele mai comune întrebări puse de viitorii miri în grupurile de profil pe Facebook, iar răspunsul e unul simplu. Depinde. Nu sunt jurist și nici pot oferi consultanță juridică, așadar ce urmează este doar o opinie personală inspirată din discuția cu un jurist. Am scris si un articol detaliat legat de rambursarea avansurilor pe care il puteti gasi aici.

În primul rând ar trebui să recitiți contractul cu atenție. În special clauzele ce țin de anularea, amânarea sau invocarea forței majore. Forța majoră trebuie interpretată așa cum este definită in contract și nu altfel. Exemplu: dacă forța majoră este definită doar ca război și dezastru natural (incendiu, cutremur, inundatii) atunci chiar dacă furnizorului i se îmbolnăvesc toți angajații și nu mai vin la muncă, acest lucru nu a fost definit ca forță majoră și are obligația de a presta serviciul pentru care a fost contractat. Dacă forța majoră nu este definită în contract, atunci se va lua interpretarea din Codul Civil și anume orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil.

În condițiile actuale o mare parte din furnizori pot presta serviciile contractate indiferent de data și restricțiile impuse de Ordonanțele Militare, precum designerii de rochii de mireasă, cofetariile care livreaza tortul sau candy barul, chiar și fotografii sau videografii. Excepția aici sunt spațiile în care se organizează evenimente care au fost închise prin lege și care nu-și pot îndeplini obligațiile contractuale ca urmare a Ordonanțelor Militare.

Unii manageri ai locațiilor vor permite schimbarea datei evenimentului fără un efort financiar suplimentar din partea voastra, alții vor considera evenimentul anulat și vă vor solicita o nouă garanție. Dacă prima variantă este cea ideală în acest scenariu, a doua duce la apariția unor spețe în funcție de situație.

Speta 1: Evenimentul este programat într-o perioadă aflată sub restricțiile unei Ordonanțe Militare. În această situație, evenimentul este anulat/amânat datorită unor factori externi, ce nu țin nici de furnizor, nici de client. În această situație locația poate invoca forța majoră pentru că nu-și poate onora obligațiile contractuale și trebuie să vină în ajutorul clientului cu opțiuni pentru a-și duce la îndeplinire contractul. Nu exista motiv legal pentru care prestatorul să solicite un avans suplimentar în condițiile în care el nu-și poate onora obligațiile contractuale. Exemplu: clientul achită un avans pentru un frigider, care este distrus în timpul transportului. Clientul nefăcând recepția bunului, nu este obligat să suporte paguba și nu trebuie sa plătească încă un avans pentru a primi un nou frigider.
În cazul amânării evenimentului, data ulterioară trebuie stabilită de comun acord. Nici una din părți nu poate obliga pe cealaltă la acceptarea unei date favorabile unilateral. În cazul în care nu se ajunge la un consens, este recomandată încetarea colaborării și returnarea avansului către client. Dacă se refuză returnarea avansului, luați legătura cu un consultant juridic.

Speta 2: Evenimentul este programat într-o perioadă în care nu există restricții. Din punct de vedere legal, amânarea evenimentului în acest caz ar fi decizia unilaterală a clientului și se vor aplica termenii și condițiile specificate în contract. Așa cum am menționat și mai sus, nu amânați evenimentul și așteptați să aflați mai multe informații despre evoluția stării de urgență înainte de a lua aceasta decizie.

În era internetului și într-o industrie în care recomandările stau la baza colaborărilor dintre clienți și furnizori, este recomandat ca cei din urma să arate flexibilitate și înțelegere față de nevoia clientului în caz ca acesta a fost nevoit să schimbe data evenimentului. Ca fotograf, dacă un client este nevoit să își mute evenimentul la o dată ulterioară, chiar dacă aș fi putut să iau un alt eveniment, nu consider corectă solicitarea unei sume de bani în plus dacă munca prestată e aceeași.

 

Pasul 9: Informați-vă din surse de știri credibile

Ministerul Sănătății: http://www.ms.ro/, Facebook M.S.
Organizația mondială a sănătății: https://www.who.int/
Situația răspândirii Covid-19 în lume: https://www.arcgis.com/
Știri locale: Digi24

 

Pasul 10: Spălați-vă des pe mâini și #StațiAcasă

Cel mai important lucru acum este să stăm în casă, pentru siguranța noastră și a celor dragi, să ne spălăm pe mâini 20 de secunde ori de câte ori este nevoie și să rămânem optimiști. Planificarea unei nunți ar trebui să fie distractivă și să vă aducă bucurie! Știu că va fi o provocare pentru mulți dintre voi să faceți asta cu toate știrile negative care apar în fiecare zi, dar atunci când vă este greu, luați-vă în brațe, încurajați-vă reciproc și arătați-vă cât de mult vă iubiți. Faceți tot posibilul să vă păstrați o atitudine pozitivă și dacă vă plictisiți, faceți un karaoke, o bătaie cu perne sau clasicul „Netflix and chill”.

Dacă ați rămas fără fotograf la nuntă, sau pur și simplu nu ați găsit fotograful de nunta ideal până acum, mi-ar face plăcere de ne conectăm și să vă răspund la orice întrebare legată de ce pot face pentru voi, politicile contractuale din aceasta perioadă sau orice altceva legat de nunta voastră. Sunt alături de toți clienții mei, prezenți sau viitori. Rămâneți sănătoși!

Cu drag, Alex

 

CLOSE MENU