MENU
Decorative Image

instrumente si decorațiuni pentru organizarea nuntii
instrumente si decorațiuni pentru organizarea nuntii

SFATURI PENTRU MIRI IN RELATIA CU

FOTOGRAFUL DE NUNTA

 

Pentru a avea fotografii perfecte în ziua nunții, organizarea momentelor și programul zilei trebuie făcute împreună cu fotograful tău personal de nuntă. Mai jos vă voi oferi câteva motive pentru care acest aspect este foarte important și cum poate influența pozitiv o discuție cu fotograful atunci când stabiliți programul zilei.

 

Tratați-vă fotograful ca pe cel mai bun prieten

Chimia și măsura în care rezonați cu fotograful de nuntă poate influența foarte mult fotografiile de pe toată durata evenimentului. Atunci când rezonați cu un fotograf de nunta, când descoperi că aveți interese și valori comune în viață, relația voastră nu se mai rezumă la o simplă tranzacție. Astfel gradul de încredere și confort pe care îl veți avea în acel fotograf de nuntă va crește. Asta vă va permite să fiți mai relaxați pe parcursul zilei știind că ați ales pe cineva care e ca voi, care vă înțelege și știe ce vă doriți în materie de fotografie de nuntă. Dacă relația voastră cu acel fotograf de nuntă ideal pentru voi este una deschisă, atunci acest lucru se va transmite și familiei, care va fi mai relaxată în exprimarea sentimentelor și emoțiilor în fața camerei, iar astfel amintirile voastre vor cu atât mai speciale.

Fotograful este SINGURUL furnizor care este alături de voi pe tot parcursul zilei și care vă oferă SINGURUL serviciu care vă va rămâne după nuntă. Amintirile voastre din aceasta zi speciala. Faceți-l să se simtă special, de-al familiei, și vă va returna serviciul înzecit.

 

Ascultați-vă instinctul

Dacă ați găsit un fotograf de nuntă al cărui stil vă place, cu care aveți chimie, sunteți pe aceeași lungime de undă și se încadrează în bugetul vostru, semnați contractul. Nu are video la pachet? Nu contează. Nu are dronă sau cabină foto? Nu contează. Nu așteptați că poate găsiți altul la fel, dar mai ieftin. Un fotograf de nuntă bun este contractat cu cel puțin un an înainte de eveniment. Veți fi uimiți de fotografiile voastre de la nuntă dacă veți alege un fotograf cu care aveți chimie și față de care puteți fi voi înșivă.

 

 

Comunicați fotografului dorințele voastre specifice

Trăind în secolul 21, toata lumea și-a făcut o fotografie până acum. Mulți dintre noi deja știm ce ne place și ce nu ne place când vine vorba de cum arătăm în fotografii. Fiți deschiși și sinceri cu fotograful vostru. Oricât de stânjeniți ați fi, comunicați asta fotografului, pentru că dacă știe,  un fotograf profesionist de nuntă va face tot posibilul să redea cea mai frumoasă versiune a voastră. Trebuie doar să îi spuneți.

 

Comunicați fotografului ce fotografii să nu facă

Poate părinții nu se mai înțeleg, poate nu îți plac fotografiile super-wide (distorsionate) sau cele alb-negru. Este important ca fotograful să știe aceste aspecte înainte de nuntă pentru ca voi să primiți fotografii la care să vă uitați cu drag și de care să vă bucurați.

 

Solicitați un fotograf secundar

Uneori, din dorința de a face economii, mulți viitori miri nu consideră necesitatea unui fotograf secundar. Un avantaj ar fi că oferă o perspectiva cu totul diferită de a fotografului principal, dar mai poate și surprinde momente care de altfel ar fi fost pierdute pentru că fotograful principal era concentrat pe voi și nu putea fi în două locuri simultan.

În funcție de numărul de invitați, de regulă ma folosesc de grila de mai jos pentru a recomanda mirilor cu care lucrez, daca este nevoie de un fotograf secundar sau nu.

Sub 60 de invitați – un fotograf este suficient
60-180 de invitați – un fotograf secundar este recomandat dacă se dorește o perspectivă diferită și/sau dacă pregătirile mirilor se fac la o distanță considerabilă unul față de celălalt
180-300 de invitați – un fotograf secundar este recomandat pentru acoperirea optimă a evenimentului
Peste 300 de invitați – un fotograf secundar este necesar.

 

Nu vă uitați tot timpul în cameră

Tendința în ultimii ani a cuplurilor este că își doresc instantanee. Din obișnuință, uneori, aceștia se uită la camera. Pentru documentarea evenimentului într-un stil foto-jurnalistic și pentru a obține acele instantanee memorabile nu este nevoie să vă uitați la cameră. Atunci când va fi cazul, fotograful o sa va comunice asta. Mai bine uitați-vă unul la altul, la mama, la tata, la cea mai buna prietenă, la cel mai bun prieten. Priviți oamenii pe care îi iubiți și bucurați-vă de conexiunea pe care o aveți cu aceștia.

 

 

Relaxați-vă și exprimați-vă liber

Un fotograf profesionist de nuntă știe ce să facă atunci când simte că sunteți stingheri în fața camerei. Că e un joculeț, o glumiță sau o acțiune trăznită, va face asta pentru a vă relaxa ca să obțină cele mai bune fotografii cu voi. Dacă vă relaxați și vă exprimați liber în fața camerei, vom obține împreună niște amintiri de neuitat care o să vă reprezinte si de care vă veți bucura mai mult.

 

Faceți ședința foto “first look

În ziua nunții, prima întrevedere dintre miri este un moment foarte special, unic în viața fiecărui cuplu. În viața fiecărui bărbat nu se va mai întâmpla niciodată să își vadă aleasa pentru prima oară, în rochie de mireasă, în cea mai frumoasă formă a ei. Acest moment este unul obligatoriu de capturat și una din cele mai îndrăgite amintiri ale mirilor din ziua nunții.

 

Calitate, nu cantitate

Să vă uitați la 1500-2000 de fotografii poate fi o experiență covârșitoare, iar uneori multe dintre ele vor fi dubluri sau tripluri repetitive. Astfel impactul emoțional general va fi unul scăzut și experiența de vizualizare a acestora poate deveni una plictisitoare.

Motivul pentru care ofer în medie 700-800 de fotografii din ziua nunții este pentru ca acestea reprezintă „crème de la crème”, fotografiile cu cel mai mare impact vizual și emoțional. Acestea vă vor oferi o experiență intensă atunci când le veți viziona și vă vor readuce în suflet emoțiile din ziua nunții.

 

 

Informați invitații că există un fotograf care documentează evenimentul

Cu toții avem o mătușă, un amic, o prietenă, sau pe Unchiu’ Bob cum spun americanii, care stau tot timpul cu telefonul sau o camera foto în mână, fac o mulțime de poze, asumându-și rolul de fotograf neoficial. Mai puțin știut este ca din pasiunea pentru a fotografia tot ce se întâmplă, desconsideră prezența celui angajat să fotografieze evenimentul, de multe ori împiedicându-ne să capturăm acele momente esențiale atât de importante pentru voi. Rugați-i să lase telefonul sau camera jos și să se bucure de această zi alături de voi și de cei dragi.

 

Trendurile în fotografia de nuntă

De prea multe ori viitorii miri aleg un fotograf al cărui stil este „la modă”. Adevărul este că aceste trenduri devin depășite la un moment dat și își pierd din valoare. Pentru a fi apreciate pe termen foarte lung, fotografiile voastre trebuie să treacă testul timpului. Trendurile sunt distractive, dar nu rezistă niciodată prea mult. Un fotograf cu un stil natural de fotografiere și editare întotdeauna va trece testul timpului, precum un costum bărbătesc bine croit sau un pahar de whiskey de 20 de ani.

Exemple de trend-uri în fotografia de nuntă:
• fotografii cu mireasa în palmă
• fotografii cu mireasa „călcând” pe mire
• elemente false adăugate in Photoshop, precum steluțe, floricele, diverse elemente grafice, colaje etc.
• tonuri ale pielii distorsionate sau culori modificate ce duc la pierderea naturaleții fotografiilor.

 

 

Nu uitați detaliile importante

Comunicați-i fotografului ce v-ați dori fotografiat în mod special. Gândiți-vă puțin la ce altceva ar fi important pentru voi. Poate fi o broșă a bunicii, un obiect important pentru voi doi care vă aduce aminte de un moment special precum biletul de film de la prima întâlnire sau un cadou de la familie. Nu va limitați doar la obiecte. Dacă există un invitat foarte important la eveniment pe care îl doriți fotografiat (în afară de membrii familiei și prietenii apropiați), asigurați-vă că fotograful știe cine este. Altfel, exista riscul ca persoana să nu apară deloc în fotografii, mai ales dacă stă retrasă într-un colț.

 

Alegeți un fotograf profesionist de nuntă

Este foarte important să alegeți pe cineva care are experiență în fotografia de nuntă. Nu oricine cu o cameră foto profesională, un obiectiv mare și o pagina de Facebook este fotograf profesionist. Asigurați-vă că acesta lucrează legal. Că veți avea un contract la baza colaborării și că vi se va emite factură pe serviciile contractate. De asemenea, asigurați-vă că alegeți un fotograf care se educă în acest domeniu, care învață încontinuu de la alți fotografi cu experiență, care practică în mod constant fotografia de nuntă și care are abilitatea și experiența de a captura acele momente importante pentru voi din ziua nunții.

CLOSE MENU