ORGANIZAREA NUNȚII

PENTRU FOTOGRAFII PERFECTE

 

Mai mult ce vă face fericiți, mai puțin “așa se face”.

Am pus-o pe aceasta prima pentru că este cea mai importantă. Pentru marea majoritate este prima experiență în calitate de miri și e firesc sa cereți sfaturi de la cei apropiați când vine vorba de organizare. Cu toate acestea, indiferent de sfaturile pe care le veți primi, puneți-vă întrebarea: „ne reprezintă?” Prea mulți viitori miri se lasă duși de val de recomandările (binevoitoare, bineînțeles) ale apropiaților și încarcă evenimentul cu momente care nu au o semnificație specială pentru ei. Ironic, multe tradiții care se practică pentru că „așa se face” sunt obiceiuri străvechi, bazate pe superstiții, care nu își mai au locul în societatea modernă a secolului 21 și care limitează timpul pentru momentele speciale, cu semnificație pentru miri.

Preferați să vă scrieți scrisori de dragoste pe care să le citiți în ziua nunții, în loc să vă umpleți de firimituri de la turtă?
Preferați să vă vedeți prima oară la biserică sau la ceremonia civilă, în loc să încingeți hora în fața blocului?
Preferați o ceremonie intimă, romantică, pe malul lacului?

Este nunta voastră și puteți să o faceți exact așa cum vă doriți voi.

 

Angajați un fotograf profesionist de nuntă.

Este foarte important să alegeți pe cineva care are experiență în fotografia de nuntă. Nu oricine cu o cameră foto profesională, un obiectiv mare și alb și o pagina de Facebook este fotograf profesionist. Asigurați-vă că alegeți un fotograf care se educă în acest domeniu, care învață încontinuu de la alți fotografi cu experiență, care practică în mod constant fotografia de nuntă și are abilitatea și experiența de a captura momentele importante din ziua nunții.

 

Ascultați-vă instinctul.

Dacă ați găsit un fotograf de nuntă al cărui stil vă place, cu care aveți chimie, sunteți pe aceeași lungime de undă și se încadrează în bugetul vostru, semnați contractul. Nu are video la pachet? Nu contează. Nu are dronă sau cabină foto? Nu contează. Nu așteptați că poate găsiți altul la fel, dar mai ieftin. Un fotograf de nuntă bun este contractat cu cel puțin un an înainte de eveniment. Mai bine să aveți pe cineva alături față de care vă simțiți relaxați și confortabil, decât să faceți compromisuri la calitate și armonie în relația cu acel fotograf de nuntă și să alegeți pe cineva pe ultima sută de metri.

 

 

Dintre toți prestatorii, fotograful vă este cel mai apropiat. Tratați-l ca atare.

Chimia și măsura în care rezonați cu fotograful de nuntă poate influența foarte mult fotografiile de pe toată durata evenimentului. Atunci când rezonați cu un fotograf de nunta, când descoperi că aveți interese și valori comune în viață, relația voastră nu se mai rezumă la o simplă tranzacție. Astfel gradul de încredere și confort pe care îl veți avea în acel fotograf de nuntă va crește. Asta vă va permite să fiți mai relaxați pe parcursul zilei având încredere că ați ales pe cineva care e ca voi, care vă înțelege și știe ce vă doriți în materie de fotografie de nuntă. Dacă relația voastră cu acel fotograf de nuntă ideal pentru voi este una deschisă atunci acest lucru se va transmite și familiei, care va fi mai relaxată în exprimarea sentimentelor și emoțiilor în fața camerei, iar astfel amintirile voastre vor cu atât mai speciale.

 

Comunicați fotografului dorințele voastre specifice.

Trăind în secolul 21, toata lumea și-a făcut o fotografie până acum. Și mulți dintre noi știm ce ne place și ce nu ne place când vine vorba de cum arătăm în poze. Fiți deschiși și sinceri cu fotograful vostru. Indiferent de insecuritățile voastre în materie de fotografie, dacă le cunoaște, un fotograf profesionist de nuntă va face tot posibilul să redea cea mai frumoasă versiune a voastră. Trebuie doar să îi spuneți.

A

Doresti sa primesti o oferta personalizata?

Suna-ma la 07 333 68 868 sau trimite-mi un email.

A

Comunicați fotografului ce fotografii să nu facă.

Poate părinții nu se mai înțeleg, poate nu îți plac fotografiile făcute de aproape care distorsioneaza perspectiva. Este important ca fotograful să știe aceste aspecte înainte de nuntă pentru ca voi să primiți fotografii la care să vă uitați cu drag și de care să vă bucurați.

 

Solicitați un fotograf secundar.

Uneori, din dorința de a face economii, mulți viitori miri nu consideră necesitatea unui fotograf secundar. Avantajele totuși sunt nenumărate. Nu numai că oferă o perspectiva cu totul diferită de a fotografului principal, dar poate surprinde momente care de altfel ar fi fost pierdute pentru ca fotograful principal era concentrat pe voi și nu putea fi în două locuri simultan.

 

Faceți o sesiune foto de logodnă / Save the date.

Sesiunea foto de logodnă sau “Save the date” reprezintă o ocazie perfectă pentru voi să descoperiți cum vă simțiți în fața camerei și a fotografului de nunta pe care l-ați ales, într-un mediu distractiv și relaxant, unde nu există nici o miză și aveți tot timpul din lume. Dacă aveți emoții și nu știți ce să faceți, este suficient să vă relaxați, să fiți voi înșivă și să vă iubiți. Dacă doriți, un fotograf experimentat vă poate ghida postura pentru a ieși cat mai bine în fotografii sau puteți fi spontani și să obțineți acele instantanee care vor da suflet ședinței foto. De asemenea, această experiență ajută la stabilirea unei relații de încredere și confort cu fotograful vostru de nuntă, astfel încât, în ziua evenimentului, voi veți fi deja obișnuiți cu prezența lui și a camerei foto.

 

 

Închiriați o cameră de hotel sau AirBnb pentru pregătiri.

Dacă nu cumva locuiți într-o casă/apartament demn de apariții în reviste și nici nu sunteți foarte atașați de locuința voastră, închiriatul unei camere la hotel sau al unui apartament pe AirBnb reprezintă soluția ideală pentru a îmbunătăți calitatea fotografiilor voastre. Acestea deseori sunt decorate într-un stil modern și simplist care ajută să vă scoată pe voi în evidență în fotografii. De asemenea, sunt mult mai bine luminate, dar și spațioase astfel încât să încapă toți oamenii dragi din viața voastră pe care îi doriți alături la pregătiri.

 

Stabiliți programul zilei nunții împreuna cu fotograful.

Înainte de a stabili programul zilei mult așteptate și de a face programările la biserică, coafor, make-up etc., vorbiți cu al vostru fotograf de nuntă. Sunt multe aspecte de luat în considerare în materie de fotografie, mai ales când mulți fotografi depind de lumina naturală. Unele momente din zi dau o lumină mai bună, care este mai plăcută vizual în fotografii. La amiază, de exemplu, lumina soarelui este foarte puternică și lasă umbre puternice, pe față, care nu sunt flatante pentru nimeni. În schimb, lumina blândă, caldă și difuză a apusului este mult mai măgulitoare, iar portretele voastre vor fi mult mai frumoase.

 

Respectați orarul stabilit.

Este foarte important ca programul să fie respectat. Asta nu numai ca ajută evenimentul să decurgă organizat, dar va ajuta și pe voi sa evitați stresul de a fi contra timp, de a face lucrurile în grabă și să riscați un fiasco ce putea fi evitat. Tineți minte, calitatea fotografiilor este direct influențată și de timpul pe care îl are fotograful la dispoziție. Atunci când este alocat timp special pentru portretele voastre, cu părinții, nașii, ședinta foto, nu numai că fotograful va putea să își exploreze creativitatea și să facă toate pregătirile necesare pentru ca amintirile voastre sa iasă perfect, dar și voi veți fi mai relaxați și încrezători nefiind presați de graba de a fi în altă parte.

 

Țineți capul sus și zâmbiți.

Este ok sa aveți emoții în ziua nunții. Este în același timp un prilej de bucurie. Chiar dacă nu puteți sta toată ziua cu zâmbetul pe buze, țineți capul sus. Nu numai că ajută să aveți o postură mai bună, dar subconștient vă va oferi un sentiment de încredere și pozitivitate molipsitor pentru cei din jurul vostru.

 

 

Nu vă uitați tot timpul în cameră.

Unele cupluri își doresc instantanee, dar din obișnuință, au sentimentul că trebuie să se uite la camera. Pentru documentarea evenimentului într-un stil fotojurnalistic, nu este nevoie să vă uitați la cameră în afara de momentul când facem fotografiile formale sau la ședința foto, când v-o cere fotograful. Poate nici măcar atunci. Mai bine uitați-vă unul la altul, la mama, la tata, la cea mai buna prietenă, la cel mai bun prieten. Decât să vă uitați în cameră, mai bine priviți oamenii de langa voi pe care îi iubiți .

 

Relaxați-vă și exprimați-vă liber.

Un fotograf profesionist de nuntă știe să vă așeze atunci când simte că sunteți stingheri în fața camerei și face asta pentru a obține cele mai bune fotografii în condițiile date. Dacă vă relaxați și vă exprimați liber sentimentele unul față de celălalt,  vă veți bucura mai mult de momentele petrecute împreună, iar fotografiile realizate vor fi mai personale și mai emoționante.

 

Faceți ședința foto “first look”.

Prima întrevedere dintre miri în ziua nunții este un moment foarte special, unic în viața fiecărui cuplu. În viața fiecărui bărbat nu se va mai întâmpla niciodată să își vadă aleasa pentru prima oară, în rochie de mireasă, în cea mai frumoasă formă a sa. Acest moment este unul obligatoriu de capturat și una din cele mai îndrăgite amintiri ale mirilor.

 

Calitate, nu cantitate.

Să vă uitați la 1500-2000 de fotografii poate fi o experiență covârșitoare. Nu numai că multe dintre ele vor fi „de umplutură” și repetitive, impactul emoțional al majorității lor fiind unul scăzut, dar și experiența în sine poate fi una obositoare/plictisitoare. Pe de alta parte, 600-700 de fotografii care să reprezinte „crème de la crème”, fotografiile cu cel mai mare impact vizual și emoțional, o să vă ofere o experiență intensă, mai plăcută și relaxantă pentru ochii voștri.

 

 

Sindromul „Totul trebuie să fie perfect”.

Uneori lucrurile nu se întâmplă exact cum le-am plănuit, dar nu trebuie să lăsăm asta să ne strice ziua. Ne adaptăm, rezolvăm ce putem și petrecerea continuă cu zâmbetul pe buze.

 

Cereți ajutorul în organizarea oaspeților.

Unul din cele mai trecute cu vederea lucruri din ziua nunții sunt momentele când invitații îi consideră pe miri birou de informații. Acest lucru nu numai că pune presiune pe miri, dar poate să ducă și la îngreunarea desfășurării evenimentului și reducerea timpului alocat diverselor activități precum ședința foto. Desemnați o persoană apropiată, precum o domnișoară de onoare sau un cavaler de onoare, care să se ocupe de organizarea invitatilor pentru ca voi să vă puteți bucura relaxați de fiecare moment al zilei.

 

Informați invitații că există un fotograf care documentează evenimentul.

Cu toții avem o mătușă, un amic, o prietenă, sau pe Unchiu’ Bob cum spun americanii, care stau tot timpul cu telefonul sau o camera foto în mână, fac o mulțime de poze, asumându-și rolul de fotograf neoficial. Mai puțin știut este ca din pasiunea pentru a fotografia tot ce se întâmplă, desconsideră prezența fotografului angajat să documenteze evenimentul, de multe ori poziționându-se în fața aparatelor noastre și făcându-ne să ratăm momente importante. Recomandați-le să lase telefonul sau camera jos și să se bucure de această sărbătoare a iubirii alături de voi și de cei dragi, pentru care ați plătit deja un profesionist să documenteze evenimentul.

 

Trendurile în fotografia de nuntă.

De prea multe ori viitorii miri aleg un fotograf al cărui stil este „la modă”. Adevărul este că aceste trenduri devin depășite la un moment dat și își pierd din valoare. Pentru a fi apreciate pe termen foarte lung, fotografiile voastre trebuie să treacă testul timpului. Trend-urile sunt distractive, dar nu rezistă niciodată prea mult. Un fotograf cu un stil clasic de fotografiere și editare întotdeauna va trece testul timpului, precum un costum barbatesc bine croit sau un pahar de whiskey de 20 de ani. Uneori prea mult Photoshop dauneaza și reduce din naturalețea fotografiilor.

Exemple de trend-uri în fotografia de nuntă:
• fotografii cu mireasa în palmă
• fotografii cu mireasa „călcând” pe mire
• elemente false adaugate in Photoshop, precum stelute, floricele, diverse elemente grafice, colaje etc.

 

Nu uitați de detalii.

Gândiți-vă puțin la ce altceva ar fi important pentru voi de fotografiat. Poate fi o broșă a bunicii, un obiect important pentru voi doi care vă aduce aminte de un moment special, un cadou de la familie etc. Comunicați-i asta fotografului.

În final, țineți minte: este nunta voastră. Faceți ce vă face pe voi fericiți și lăsați invitații să vă facă pe plac pentru că voi sunteți personajele principale și meritați din plin să vă bucurați de această zi.

Cu drag,
Alex

A

Doresti sa primesti o oferta personalizata?

Suna-ma la 07 333 68 868 sau trimite-mi un email.

A
CLOSE MENU